به گزارش خوزپرس از اهواز، صادق حقیقی پور در برنامه برآیند شبکه خوزستان ضمن اعلام مطلب فوق اظهار کرد: EC یا همان واحد شوری آب کارون در مقطع اهواز به ازای هر ۱۰ کیلومتر حدود ۲۰۰ واحد افزایش می یابد به نحوی که در شهرهای دارخوین ، خرمشهر و آبادان EC آب به بیش از ۳ هزار می رسد و این وضعیت در رودخانه های بهمنشیر و مارد به مراتب بدتر است.

وی با بیان اینکه تمام تصفیه خانه ها، کدورت آب را کاهش می دهند، گفت : برای آنکه انتقال آب در سرشاخه های کارون بر کیفیت آب شهرهای آبادان و خرمشهر و اهواز تاثیرگذار بود مجبور به اجرای صدها کیلومتر خط انتقال، برای رساندن آب از سرشاخه های کرخه و دز به این شهرها شدیم.

رییس هیئت مدیره شرکت آبفا خوزستان ، نوسان در تخصیص اعتبارات را ریشه مشکلات اجرای طرح های آب و فاضلاب استان عنوان و خاطر نشان کرد : ظرف ۲-۳ سال گذشته پروژه های اوراق مشارکت فعالیتی نداشته اند و علت آن هم عدم تخصیص و فروش مرحله سوم بود که علی رغم اجرای ۱۲۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب طی مدت ۲ سال، معادلات مدیران را به کلی به هم ریخت و متاسفانه نتیجه مطلوب حاصل نشد.

حقیقی پور با ابراز خرسندی از تخصیص ۹۵۴۰ میلیارد تومان برای ساماندهی وضعیت آب و فاضلاب استان از سوی دولت یازدهم گفت : با حمایتهای استاندار خوزستان و پیگیری نمایندگان استان از ابلاغ یک سوم این اعتبارات و تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان برای خرید لوله های مورد نیاز خبر داد و گفت برای کسب موفقیت در ادامه راه به کمک همه در استان نیاز داریم.

مدیرعامل آبفا خوزستان در پاسخ به سوال تلفنی نماینده مجلس مردم ماهشهر، بندرامام ، هندیجان و امیدیه در خصوص مشکلات آب شرب شهرستان ماهشهر از تخصیص ۲۷۰ میلیارد ریال برای ساماندهی وضع آب و فاضلاب این شهرستان خبر داد.

حقیقی پور در ادامه این برنامه در مورد مشکلات کمی و کیفی آب شرب در شادگان اذعان داشت : با تلاش کل مجموعه آب غدیر به شادگان رسانده شده اما فرسودگی و قدمت بالای ۵۰ سال خط ۴۰ اینچ انتقال آب از دارخوین به شادگان و روستاهای مسیر منجر به افزایش بیش از حد کدورت و افت کیفی آب شده است.

وی افزود : تاکنون ۲۳ کیلومتر از خط جایگزین انتقال آب به شادگان اجرا شده و از ۱۵۷ کیلومتر شبکه توزیع حدود ۱۰۰ کیلومتر آن اصلاح شده است.

مدیرعامل آبفا خوزستان با اشاره به اجرای همزمان دو پروژه خیلی مهم در شادگان تصریح نمود : برای رفع فوری مشکل کمبود آب در برخی مناطق شادگان ۲- ۳ کیلومتر لوله تهیه شده تا آبرسانی بصورت پایدار به این مناطق امکان پذیر گردد. همچنین برای رفع مشکل فاضلاب این شهرستان یک مناقصه ۲۰ میلیاردی در نظر گرفته شده که با اجرای آن کل ایستگاههای پمپاژ مورد نیاز تکمیل و یا پس از بازسازی به بهره برداری می رسند.

رییس هیئت مدیره آبفا خوزستان ، با تاکید بر اینکه آبفا خوزستان آب تحویلی توسط سازمان آب و برق را در شهرها توزیع می کند، اظهار داشت : خط انتقال آب به شهرهای جنوب شرق استان در سال ۱۳۶۴ مورد بهره برداری قرار گرفته و با توجه به قدمت بالای خطوط انتقال در تامین آب دچار مشکل هستند. به عنوان نمونه مسیر ماهشهر به زهره و هندیجان یک خط ۵۰۰ میلی متر فولادی پوسیده وجود دارد که تنها منبع پایداری است که ۸ الی ۹ هزار مترمکعب آب را از شهر زهره به هندیجان می رساند.

حقیقی پور ادامه داد : برای بهبود کیفیت آب هندیجان آب شیرین کن ۵۰۰۰ مترمکعب طراحی شده که بر اساس آب رودخانه فعالیت می کند که اخیرا بدلیل پیشروی آب شور دریا منجر به بالا رفتن EC آب رودخانه شده و عملکرد مطلوب آب شیرین کن این شهرستان را تحت تاثیر خود قرار داده است.

وی ابراز امیدواری نمود تا با اجرای طرح های انتقال آب بتوانیم آب مورد نیاز شهرهای جنوب شرق را از آب پشت سد تامین نماییم.

مدیرعامل آبفا خوزستان در بخش دیگری از این گفتگوی تلویزیونی با اشاره به قیمت تمام شده آب بر لزوم توانمندسازی شرکتهای آب و فاضلاب بمنظور ارائه خدمات بهتر تاکید کرد و اظهار نمود : قیمت تمام شده هر مترمکعب آب در کشور ۸۵۰ تا ۹۰۰ تومان در می آید که این هزینه در استان خوزستان به مراتب بیشتر است. مضافا اینکه در همه شهرهای استان خوزستان بجز اهواز ۶۷ درصد قیمت تمام شده مصوب کشور را از مردم می گیریم که این موضوع باعث شده که شرکت آب و فاضلاب با مشکلات مالی عدیده ای روبرو شوند.

حقیقی پور در ادامه به ارائه آماری از میزان تولید و فروش آب در استان پرداخت و گفت : در استان یک میلیون و ۲۰۰ مترمکعب آب تولید می کنیم که کنتورهای ما فقط ۶۰۰ هزار مترمکعب آن را نشان می دهد و نهایتا برای ۴۰۰ هزار مترمکعب از آب تولیدی قبض صادر می گردد لذا از عموم مردم استان درخواست می شود با پرداخت به موقع قبوض در توانمندسازی شرکت آبفا جهت ارائه خدمات بهتر، همکاری کنند.

مدیرعامل آبفا خوزستان در پاسخ به سوال تلفنی نماینده مردم خرمشهر در مجلس شورای اسلامی نیز از فعال شدن فاز دوم تصفیه خانه آب خرمشهر پس از ۴ سال خبر داد و گفت : فاز دوم این تصفیه خانه ان شاءا… تا دهه فجر امسال تکمیل و افتتاح می شود.

وی همچنین از خصوص مشکل مناطق ۴۲ و ۹۰ هکتاری خرمشهر گفت : یک پروژه ۳۰ میلیاردی برای رفع مشکل این مناطق در جریان است.

انتهای پیام/