مقاله ورزشی خوزپرس: هدی ضیاغم

واژه بیلیارد برای بازی هایی استفاده می شود که نیاز است با چوب به توپ ها جهت وارد کردن آن ها درون یکی از ۶ پاکت میز، ضربه زده شود. این رشته ورزشی در دو بخش آماتورها و حرفه ای ها انجام می گیرد. هر نوع از رشته های بیلیارد منحصر به فرد است و لازم می باشد بازیکنان از لحاظ ذهنی زیرک و از لحاظ جسمانی امادگی خوبی داشته باشند. در ادامه به ۱۰ اثر مفیدی که بیلیارد بر ذهن و جسم شما دارد و از جهت سلامتی و تندرستی حائز اهمیت هستند، می پردازیم.

۱)کند کردن روند سالخوردگی

بیلیارد بازی کردن همراه با میل کردن نوشیدنی های مجاز و سالم در بین افراد با استدلالی مفید عاملی جهت اجتماعی شدن اشخاص است. طبق آخرین نتایج تحقیق انجام شده توسط دانشگاه کپنهاگ کشور دانمارک، میل کردن نوشیدنی های سالم در حین بیلیارد بازی کردن با دوستان می تواند به دلیل تبادل بین فعالیت های کنشی و انفعالی در طول یک مسابقه، افراد مسن تر را فعال و منفعل نگه دارد. این مسئله می تواند به مبارزه با روند سالخوردگی به واسطه فراهم کردن فعالیتی تفریحی به جهت استفاده از نیروی عضلانی افراد مسن کمک کند.

۲)کمک کردن به ایجاد تمرکز

رشته ورزشی بیلیارد به مقدار زیادی توجه و تمرکز نیاز دارد. توانایی شما درتمرکز بر روی هدفی معین دررسیدن به مقصود خود و کسب شادی ضروری می باشد. در بیلیارد بازیکنان باید بر روی اهداف خود در بازی(کیوبال و توپ هدف)، زاویه حرکت کیوبال(توپ سفیدرنگ) به هنگام برخورد نوک چوب به آن و اصابت کیوبال به توپ موردنظر تمرکز کنند.

۳)سوازندان کالری

در یک بازی بیلیارد میزان قابل توجهی از پیاده روی سودمند وجود دارد. به عنوان نمونه در بازی ۲ ساعته ایت بال یا ناین بال غالبا ۱۰۰ گردش دور میز وجود دارد که حرکت اطراف میز تقریبا برابر با پیاده روی حدود۴/۳یک مایل است. زمانی که چندین مسابقه انجام می دهید این مسافت ها با هم جمع می شوند و میزان بسیار زیادی کالری در جسم شما سوزانده می شود.

۴)توانایی ایجاد کشش و تعادل در جسم

رشته بیلیارد به کشش در جسم بیشتر از آنچه افراد به صورت معمول انجام می دهند نیاز دارد. خم شدن از یک طرف میز به سمت بالای آن جهت رسیدن به کیوبال در زاویه دلخواه، انعطاف پذیری مناسبی را در جسم بازیکن خصوصا در ضربات پیچیده می طلبد. همچنین بیلیارد توازن و تعادل جسم را بالا می برد زیرا شما در زمان معینی باید روی یکی از پاهایتان قرار گیرید و ثبات و پایداری را از این جهت افزایش می دهد.

۵)کمک کردن به ایجاد کنترل

مطالعات نشان داده اند که اشخاصی که رشته های بیلیاردی را بازی می کنند هنگام بحران، اضطراب و و ترس کمتری دارند. تحقیق بر روی افرادی که ورزش های تمرکزی را دنبال می کنند نشان داده است که آن ها قادر هستند به صورت شفاف و منطقی فکر کنند و وقایع مربوطه و جزئیات بیشتری را بررسی کرده و آن ها را جهت اقدام و انجام عمل بدون هیچ هیجانی تشویق می کند.

۶)بالا بردن ضریب هوشی ذهن

افرادی که به صورت مداوم رشته های بیلیاردی را بازی می کنند غالبا ذهنی با ضریب هوشی بالا دارند. ورزش های بیلیاردی به تخمین های ذهنی ریاضی و محاسبات مانند علم هندسه و فیزیک پایه نیاز دارند. این مهارت ها برای محاسبه دقیق زاویه ها و مسیر حرکت توپ ها و میزان نیروی لازم برای انجام ضربه و خارج نشدن از حدود هدف ضروری هستند.

۷)هماهنگی بین دست ها و چشم ها

بیلیارد می تواند هماهنگی بین دست ها و چشمانتان را افزایش دهد. اگر بازیکن نتواند محاسبات مربوط به موقعیت میز را انجام دهد، آنچه که در پاراگراف قبلی در مورد بالارفتن ضریب هوشی گفته شد بی معنی و بی فایده است. هماهنگی دست ها و چشم ها عامل بسیار مهمی در بردن یک بازی می باشد. دستانتان چابک می شوند و خستگی کمتری را متحمل می شوند.

 

۸)تفریحی برای تمامی سنین

هر شخصی از هر سن و جنسیتی می تواند رشته های بیلیاردی را بازی کند و  برای خانواده ها ورزشی مناسب و عالی می باشد. بیلیارد ورزشی است که در آن هر شخصی از کوچکترها تا افراد سالخورده می توانند آن را یاد بگیرند و بازی کنند.

۹)سفت کردن عضلات

اثرات مفید فیزیکی بیلیارد شامل کم شدن فشار موجود بر روی عضلات کمر، باسن، مفصل ران و پاها که در خم شدن های مداوم دخیل هستند، تسهیل کردن حرکت دست و فعالیت آن هنگام ضربه زدن می باشد.

۱۰)بهتر کردن مهارت های شناختی

در بیلیارد شبیه سازی ذهنی بسیار و متغیر است زیرا موقعیت میز بعد از پخش شدن توپ ها نامحدود است. این تفاوت ها در چیدمان توپ ها روی میز تصورات بازیکنان را به چالش می کشاند و تجسم و خلق مهارت های حل مشکل و ابتکار دائمی در امر پاکت کردن توپ ها و ایجاد موقعیت هایی عالی برای ضربات بعدی را افزایش می دهد.

 

مترجم: هدی ضیاغم ( قهرمان بیلیارد کشور و استان خوزستان، داور درجه ۱ و فعال در سطح کشور و دارای چندین سال سابقه، مربی بیلیارد دارای سابقه دو سال )