به گزارش خوزپرس،ناصر سودانی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: سه سال است که در نخستین بارش پاییزی، هزاران نفر از مردم اهواز دچار تنگی نفس میشوند، قطعا این امر با آلودگی هوا ارتباط دارد، همچنین این که ریههای مردم خوزستان به ویژه اهوازیها از پیش آمادگی آلرژیک داشتهاند.
وی افزود: در خصوص منشا این تنگی نفس، گمانهزنیها متعدد و متنوع است ولی به نظر میرسد این تنگی نفس با تصاعد گازهای ناشی از فعالیت میادین نفتی و گازی پیرامون اهواز مرتبط باشد.
نماینده اهواز در خانه ملت دلیل دیگر احتمالی بروز مشکلات تنفسی در مردم اهواز را وجود صنایع در داخل شهر و پیرامون آن دانست و گفت: گمانههای دیگری نیز مطرح شده و مراکز درمانی و بهداشتی هشدارهایی را در این خصوص ارایه دادهاند، اما باید منشا این تنگی نفس از بین برود.
سودانی به سفر اخیر وزیر نفت به خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: وزیر نفت در این سفر وعدههایی مبنی بر سرعت عمل در اجرای طرح آماک برای مهار گازهای متصاعد از میادین نفتی، را داد.
وی عنوان کرد: انتظار داشتیم سازمان حفاظت محیط زیست نظر خود را در رابطه با مراکز صنعتی و آن چه از فعل و انفعالات شیمایی در اهواز صورت میگیرد، در قالب گزارش و درخواست همکاری به نمایندگان خوزستان ارایه کند ولی تاکنون سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص این امر از نمایندگان مجلس حداقل کتبی کمکی نخواسته و گزارشی ارایه نداده است.
نماینده اهواز در خصوص فعالیت نیروگاه رامین اهواز با سوخت مازوت بیان کرد: اکنون ۵۰ درصد سوخت این نیروگاه گاز و ۵۰ درصد مازوت است که استفاده از سوخت مازوت تبعاتی به دنبال دارد.
سودانی خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ گزارش جامعی از سوی هیچ نهادی ارایه نشده که علت اصلی مشکلات تنفسی مردم اهواز را مشخص کند؛ باید تلاش کرد در سال آینده این فاجعه تکرار نشود.
وی ادامه داد: پس از تذکر به رییس جمهور و وزارت بهداشت، هیات کارشناسی برای مشخص کردن علت مشکلات تنفسی مردم به اهواز اعزام شد ولی احساس میشود در خصوص اعلام منشا تنگی نفس مردم اهواز در نخستین بارش پاییزی مخفیکاری میشود.
نماینده اهواز در مجلس با بیان این که مشکلات تنفسی مردم اهواز در مجلس پیگیری خواهد شد، گفت: مصوبه دولت بر رایگان بودن هزینههای درمان بیماران تنفسی تاکید داشته و اگر از مردم هزینهای برای درمان مشکلات تنفسی ناشی از باران دریافت شده، یک تخلف است.