به گزارش پایگاه تحلیلی خبری خوزپرس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری در جلسه ستاد مدیریت بحران کشور با یادآوری دغدغه موجود برای ورود سیلاب به شهرهای برخی از استان های جنوبی و غربی کشور و به خصوص شهر اهواز، بر لزوم مدیریت دقیق خروجی سد دز از سوی وزارت نیرو تاکید کرد.
وی افزود: باید ضمن اطلاع رسانی به موقع به مردم استان خوزستان به ویژه شهر اهواز، همه امکانات بسیج شود تا سیلاب های خروجی سد دز که به سمت اهواز در حال حرکت است، مدیریت شده تا آسیبی به مردم شهرها و روستاهای در مسیر سیلاب وارد نشود.
وی کنترل میزان آب ورودی و خروجی سد دز را در مدیریت وضعیت فعلی با اهمیت ارزیابی کرد و از وزارت نیرو خواست با بسیج همه امکانات و از طریق هماهنگی با سایر دستگاه های ذیربط نظیر سازمان هواشناسی، در این زمینه به بهترین شکل ممکن مشکل بوجود آمده را مدیریت کنند.
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که دغدغه و نگرانی های فعلی نسبت به شهر اهواز از سایر شهرها بیشتر و جدی‌تر است، تصریح کرد: باید همه سازمان ها و دستگاه های استان خوزستان تلاش خود را به کار گرفته تا مردم این شهر با مشکل مواجه نشوند.
جهانگیری ادامه داد: دستگاه های مسئول در سطح کشور نیز باید همه توان خود را به کار گیرند تا مشکل فعلی که جدی نیز است به نحو مطلوب مدیریت شده و شهر اهواز و همچنین شهرها و روستاهای در مسیر رودخانه های دز و کارون با بحرانی جدی مواجه نشود.
وی همچنین بر لزوم آماده باش کامل همه دستگاه ها و نیروهای امدادی تاکید کرد و گفت: با آمادگی کامل باید پیش بینی های لازم انجام شود و تمهیدات لازم برای مدیریت هر گونه اتفاق و احتمالی اندیشیده شود.
وی از سازمان هواشناسی نیز خواست به صورت مستمر گزارش پیش بینی وضعیت هوا را در اختیار دستگاه های مسئول از جمله وزارت نیرو و ستاد مدیریت بحران کشور قرار دهد تا آمادگی و برنامه ریزی ها بر اساس آخرین اطلاعات هواشناسی انجام شود.
معاون اول رییس جمهوری همچنین از همه دستگاه های مسئول در بخش امدادرسانی و مدیریت بحران خواست مسیرهایی که احتمال ورود سیلاب در آن وجود دارد را شناسایی و به مردم نیز اطلاع رسانی دقیق و به موقع شود تا مردم از آمادگی کافی برای مدیریت رفت و آمد خود برخوردار باشند و هیچکس دچار آسیب نشود.
جهانگیری به تلاش های ارزنده وزارت نیرو در جهت مدیریت سد سازی کشور اشاره کرد و اظهارداشت: اقدامات این وزارتخانه مثبت و سازنده است و مدیریت وزارت نیرو و سدهای احداث شده نقش مهمی در کنترل سیلاب ها داشته است که اگر سدهای موجود وجود نداشت خسارات و آسیب ها به مراتب بیشتر و جدی تر بود.
وزیر نیرو نیز در این جلسه با بیان اینکه سدهای موجود توانستند سیلاب ها را به میزان زیادی کنترل کنند، گفت: اگر این سدها وجود نداشتند اتفاقات بسیار ناگواری رخ می داد و فاجعه بزرگی را شاهد بودیم.
حمید چیت چیان به سخنان نسنجیده برخی افراد که سیاست های سدسازی دولت را زیر سوال می برند اشاره کرد و خاطرنشان کرد: البته دولت با احداث هر سدی در هر نقطه ای از کشور موافق نیست اما امروز شاهد آن هستیم که همین سدها توانستند به میزان قابل توجهی خسارات ناشی از سیلاب ها را کاهش دهند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در این جلسه گزارشی از پیش بینی های لازم و اقدامات صورت گرفته در استان هایی که در اثر بارش شدید باران با مشکل مواجه بودند ارائه کرد و گفت: ستاد مدیریت بحران در سطح استان ها نیز به ریاست استاندار تشکیل و تدابیر لازم برای مدیریت بحران اندیشیده شده است.
اسماعیل نجار با ارایه گزارشی از وضعیت استان ها و شهرستان هایی که با مشکل سیل مواجه هستند به تشریح اقدامات صورت گرفته برای رفع مسدود شدن مسیرها، حل مشکل آب گرفتگی در معابر و نیز امداد رسانی به سیل زدگان پرداخت.
در این جلسه که وزرای کشور، نیرو، جهاد کشاورزی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، دبیر شورای عالی امنیت ملی، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، رییس سازمان هواشناسی و نماینده جمعیت هلال احمر نیز حضور داشتند، وزارت نیرو گزارشی از وضعیت بارندگی و جریان های سطحی کشور و حجم آب موجود در مخازن سدهای واقع در استان های جنوبی و غربی کشور ارائه کرد.
رییس سازمان هواشناسی نیز گزارشی از میزان بارش ها در استان های مختلف ارائه کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص پیش بینی بارش ها در روزهای آتی پرداخت.
در این نشست موضوع مدیریت وضعیت موجود برای استان ها و شهرهایی که با مشکل سیلاب مواجه هستند مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصیمات لازم برای به حداقل رساندن آسیب ها و مدیریت سیلابها به نحو مناسب اتخاذ شد.
در این جلسه همچنین ضمن تشریح آخرین وضعیت استان های خوزستان، ایلام، لرستان و آذربایجان غربی از سوی وزارت نیرو و سازمان مدیریت بحران کشور، گزارشی از مشکلات بوجود آمده نظیر انسداد مسیرهای تردد، آبگرفتگی معابر و جاده ها، قطع برق و آب برخی شهرها و روستاها ارائه شد و معاون اول رییس جمهور نیز دستور رسیدگی فوری به این مشکلات و اقدام عاجل از سوی مدیریت استان های یادشده را صادر کرد.
در ادامه این نشست همچنین مقرر شد وزارت کشور هماهنگی های لازم را با استان های همجوار استان هایی که دچار سیل زدگی شده اند، انجام دهد تا همه امکانات خود را در امر امدادرسانی و کمک به این استان به کار گیرند.
پس از اتمام این جلسه وزیر نیرو برای رسیدگی به مشکلات قطعی آب و برق و نیز مدیریت سیلاب ها در برخی از مناطق استان خوزستان به ویژه شهرها و روستاهای اطرف رودخانه های کارون و دز عازم این استان شد و مقرر شد وزیر کشور نیز آمادگی داشته باشد تا در صورت لزوم به این استان سفر کند.