به گزارش خوزپرس از اهواز؛ جواد سلطانی کاظمی امروز ۱۸ فروردین ماه در دومین نشست کمیته تخصصی کشاورزی استان با موضوع تحقق شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» که در سازمان جهاد کشاورزی خوزستان برگزار شد، با اشاره به جایگاه ویژه خوزستان در تولیدات کشاورزی کشور، اظهار کرد: استان خوزستان با تولید ۱۴ درصد محصولات کشاورزی کشور در بسیاری از محصولات زراعی و دامی رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.

وی ضمن اشاره به ظرفیت استان در تولید محصولات زراعی و باغی افزود: ۱۸ تا ۱۹ درصد کل ظرفیت محصولات زراعی کشور در استان خوزستان تولید می‌شود، اما در تولیدات باغی و صنایع کشاورزی هنوز نیاز به رشد و توسعه وجود دارد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان عنوان کرد: ما در بخش کشاورزی به ویژه در تولیدات زراعی رتبه خوبی داریم، ولی در تولیدات باغی (رتبه هجدهم) و دامی (رتبه نهم یا دهم) نسبت به ظرفیت‌هایمان با چالش‌هایی روبرو هستیم. همچنین در بحث صنایع، رتبه یازدهم و در شیلات و ماهیان گرم‌آبی، رتبه دوم کشور را دارا هستیم. این امر نشان می‌دهد که با وجود ظرفیت‌های زیاد، هنوز نتواسته‌ایم در همه زمینه‌ها به رشد و توسعه مطلوب برسیم.

سلطانی کاظمی به ضرورت توجه به رشد بهره‌وری و سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اشاره و عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه، رشد اقتصادی ۵.۵ درصد برای بخش کشاورزی هدف‌گذاری شده است که باید با سرمایه‌گذاری و بهره‌وری بالا این رشد محقق شود.

وی افزود: سال‌هاست که مقام معظم رهبری در ابتدای هر سال شعارهایی مانند «سرمایه‌گذاری برای تولید» را مطرح می‌کنند که نشان‌دهنده اهمیت و حساسیت مسائل اقتصادی کشور است. شعار امسال می‌تواند فرصت تاریخی برای بخش کشاورزی باشد تا بسیاری از مشکلات خود را برطرف کند.

سلطانی کاظمی بیان کرد: اولویت ما در بخش کشاورزی باید رشد تولید و امنیت غذایی باشد و اشتغال به عنوان یک فرآیند ثانویه تلقی شود. با افزایش تولید، اشتغال به صورت طبیعی ایجاد خواهد شد و این امر به نفع بخش کشاورزی و اقتصاد استان خواهد بود.

وی عنوان کرد: برنامه‌ها و طرح‌های کشاورزی باید بومی‌سازی شده و به ظرفیت‌های شهرستان‌ها توجه ویژه‌ای شود. ما باید طرح‌های کشاورزی را متناسب با ظرفیت‌های شهرستانی طراحی کنیم و از ظرفیت بخش خصوصی و دانشگاه‌ها برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای استفاده کنیم.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: برای افزایش بهره‌وری و تحقق اهداف توسعه کشاورزی، نیازمند بهبود نظام‌های بهره‌برداری و اصلاح قوانین کشاورزی هستیم. یکی از مهم‌ترین مسائل در کشاورزی، اصلاح نظام بهره‌برداری است و باید به دنبال یافتن مدل‌هایی باشیم که با شرایط فعلی و منابع موجود استان سازگار باشد.

سلطانی کاظمی در پایان تاکید کرد: جلسات کمیته تخصصی باید به صورت منظم و مستمر ادامه پیدا کند تا برنامه‌ها به درستی اجرا و پیگیری شوند و اهداف تعیین‌شده در راستای تحقق شعار سال و توسعه کشاورزی استان عملیاتی شود. برنامه توسعه شهرستان‌ها باید به برنامه توسعه بخش کشاورزی استان منجر شود و متناسب با ظرفیت شهرستان‌ها تعریف شود. این برنامه توسعه باید در طی سال‌های ۱۴۰۴ تا ۱۴۰۷ پیگیری و اجرا شود.

انتهای پیام