برگزاری اولین جشنواره بزرگ طلاور در روز دوشنبه ۱۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۴ 

اولین جشنواره بومی محلی روستاهای همجوار رود اعلاء در منطقه بزرگ طلاور در روز عید سعید فطر برگزار خواهد شد.

به گزارش خوزپرس و به نقل از خوزما ؛ از دیرباز شناخت سرزمین های تمدنی برای حکومت ها و مردم همجوار مهم بوده و هست.

حکومت ها و دولت ها مناطق مختلف را برای شناخت بهتر پتانسیل ها شناسایی کرده و از آنان در جوانب مختلف برای پیشبرد اهداف ملی استفاده می کنند.

حال به معرفی یکی از این مناطق در پهنه سرزمینی کشور ایران می پردازیم ، دهستان زیبایی که روز عید سعید فطر میزبان مردم فرهنگ دوست از سراسر استان خوزستان است

در شمال شرقی استان خوزستان منطقه ای وجود دارد به نام طَلاوَر ، منطقه ای که بالغ بر ۱۰۰۰ سال قدمت دارد و تپه های باستانی تازنگ گویای این حقیقت است.

دهستانی بزرگ متشکل از ۶ روستا که در جنوب شهرستان صیدون واقع شده است.

طلاور یکی از کهن ترین سکونتگاه های جمعی در شهرستان باغ ملک و زاگرس جنوبی است.

در قدیم الایام نام این منطقه به علت وجود زمین های حاصلخیز «گویا که اهالی می گفتند خاک اینجا طلاست» به طلاور معروف شده است.

یا در مبحثی دیگر به علت اینکه طلاور هم مرز با استان کهگیلویه و بویراحمد بود آن را طلایه دار می‌خواندند که بعد ها از طلایه به طلاور تغییر نام داده است.

یا اینکه می گویند دختری به نام طلا از ایلات ممبینی و مکوند به ازدواج یکی از بزرگان روستا درآمده و از آن پس نام آن را طلاور نهادند.

طلاور به علت واقع شدن در مسیر ارتباطی دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد جایگاه ویژه ای دارد.

جاری بودن رود اعلا در کنار این دهستان،وجود زمین های زراعی حاصلخیز ، آب و هوای مستعد ، مردمانی آرام و با اصالت باعث ایجاد سرزمینی بکر و پر از پتانسیل های بالقوه، در این مکان شده است.

جمعیت دهستان طلاور بالغ بر ۳۵۰۰ نفر است که از ایلات و طوایف گوناگون و قومیت های متنوع تشکیل شده است،به گونه ای که از قدیم الایام به علت هم مرز بودن با استان کهگیلویه و بویراحمد محل مهاجرت اقوام و ایلات از استان های کهگیلویه و چهارمحال بختیاری بوده است که هم اکنون نیز در این منطقه ساکن هستند.

این منطقه به علت جایگاه ویژه خود در کنار رودخانه خروشان اعلا و زمین های فراوان و حاصلخیز و کوه های سر به فلک کشیده مهاجر پذیر بوده و به این علت از اکثر طوایف و استان های مختلف کشور در این روستا سکونت دارند

در معرفی این دهستان می توان به سوغات محلی آن اشاره نمود، که مهمترین آن برنج چمپایی است که می توان گفت خوش پخت ، خوش طعم و معطرترین برنج شهرستان باغ ملک است ، برنجی که به صورت ارگانیک توسط اهالی کاشت و داشت و برداشت می شود و در بازار استان خوزستان به فروش می رسد.

اما طلاور پتانسیل هایی بالقوه‌ ای دارد که برخی از آنان بالفعل هم شده اند از جمله؛ کاشت صیفی جات در مزارع ، ساخت مرغداری ها و گلخانه ها اشاره کرد که در این مورد می توان گفت توت فرنگی و گوجه طلاور یکی از بهترین محصولات استان خوزستان است که در فصل کمبود این محصول در زمستان به بازار استان عرضه می گردد.

می توان با سرمایه گذاری توسط بخش دولتی و خصوصی شاهد رشد صنعت گردشگری ، توربین های بادی در تپه های مشرف به این منطقه، کشاورزی،دامپروری،پرورش ماهی و کارگاه های کوچک صنعتی با وجود نیروی انسانی ماهر شد.

طلاور به علت داشتن نیروی انسانی ماهر،مهندسان ،پزشکان،و مدیران ارشد در استان به نوعی یکی از بهترین مناطق جهت سرمایه گذاری بخش خصوصی توسط خود اهالی ست!

اگر با شناخت و آمایش سرزمینی مناسب پتانسیل های بالقوه این منطقه را شناسایی و معرفی کنیم می توانیم شاهد مهاجر پذیری بیشتر و توسعه این منطقه باشیم و همانند مناطق شمال کشور آن را به عنوان منطقه نمونه گردشگری معرفی نماییم.

گفتنی است به همت جمعی از جوانان خوش ذوق طلاور قرار است اولین جشنواره بومی محلی این منطقه با حضور هنرمندانی از خوزستان و استان های همجوار در روز دوشنبه ۱۱ فروردین ماه همزمان با عید سعید فطر در مرکز این منطقه یعنی روستای طلاور۱ برگزار شود

📝علی طلاوری