به گزارش خوزپرس، سرهنگ روح اله داودی طی سخنانی با اشاره به اینکه فضای مجازی دنیای پیچیده ای است و جرائم سایبری جرائم نوظهور هستند و دائما درحال به روز رسانی هستد گفت: در هنگام پاندمی کرونا استفاده از فضای مجازی به شکل بی سابقه ای افزایش پیدا کرد و امروز به ندرت می توان کسی را یافت که از فضای مجازی استفاده نکند.

 

رئیس پلیس فتا مسجدسلیمان  تصریح کرد: بخش اعظمی از جرائم حوزه سایبری مربوط به حوزه اقتصادی است که عدم دانش کافی می تواند مستقیما به اقتصاد شهروندان آسیب وارد نموده و از سوی دیگر بار روانی به افراد تحمیل نماید لذا ارتقا دانش و آگاهی سایبری بسیار حائز اهمیت می باشد

 

وی افزود: روش فیشینگ یکی از روش های کلاهبرداری اینترنتی شیادان سایبری است و عمدتا از طریق ارسال لینک جعلی سهام عدالت ،، سامانه ثنا، ثبت نام بسته معیشتی و …. برای شهروندان ارسال می گردد.

 

سرهنگ داودی یاد آور شد: تمام پیامک های قوه قضائیه اعم از ابلاغیه، احضاریه و… از سر شماره ADLIRAN برای شهروندان ارسال می گردد و شهروندان به پیامک هایی با مضمون  ابلاغیه و… که از شماره های شخصی ارسال می‌شود اعتنا نکنند‌.

 

وی به شهروندان توصیه کرد جهت جلوگیری از گرفتار شدن در  دام  کلاهبرداران اینترنتی اپلکیشن  های بانکی را از شعب بانک ها و یا درگاه های اصلی دریافت و نصب نمایید و از دریافت این اپلکیشن  ها از شبکه های مجازی خودداری نمایید ،، هنگام دادن اجازه دسترسی به برنامه ها دقت کنید ،چنانچه برنامه ای مجوز خواندن پیامک هم از شما درخواست کرد در نصب آن برنامه دقت زیادی به خرج دهید‌.

 

سرهنگ داودی در رابطه با تفاوت درگاه پرداخت معتبر و جعلی عنوان داشت: مهمترین تفاوت یک درگاه معتبر و غیر معتبر، آدرس دامنه آن است، در واقع تمامی درگاه‌های پرداختی که در ایران وجود دارند، در نهایت باید به سایت شاپرک متصل شوند. اما درگاه‌های پرداخت جعلی نمی‌توانند به این سایت متصل شوند، برای تشخیص، کافی است به آدرس و نام دامنه درگاه دقت کنید. آدرس باید بدون هیچ تفاوتی دقیقا shaparak.ir باشد؛ حتی اگر آدرس یک حرف کم و زیاد هم داشت، مطمئن باشید در یک درگاه جعلی هستید

 

وی به خانواده ها توصیه کرد جهت جلوگیری از هر گونه  کلاهبرداری اینترنتی برای کودکان یک کارت بانکی جداگانه با سطح دسترسی محدود تهیه نموده و بر خریدهای اینترنتی آنان نظارت داشته باشند‌ ، همچنین از در اختیار قرار دادن رمز پویا پیامک شده به گوشی همراه خود به دیگران خودداری نمایید‌.

 

رئیس پلیس فتا مسجدسلیمان بیان داشت: یکی دیگر از شگرد های مجرمان سایبری روش اسکیمر است؛در کلاهبرداری به روش اسکیمر، کلاهبردار با استفاده از دستگاه اسکیمر اقدام به کلاهبرداری می­کند. از این رو، دستگاه اسکیمر قابلیت این را دارد که هر کارت بانکی که کشیده می­شود را کپی کند. از طرفی، کلاهبردار رمز مشتری را یادداشت می­کند. اطلاعات سیو شده در دستگاه اسکیمر به راحتی بر روی کارت بانکی خام کپی می­شوند. لذا شهروندان هنگام خرید حتما خودشان رمز کارت را وارد کنند و دقت کنند که فروشنده دو بار کارت را در دستگاه پوز نکشد

 

سرهنگ داودی گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی در مدارس و ادارات،  توزیع بروشور و براکت، تولید محتوای آموزشی جهت درج در فضای مجازی، برگزاری مسابقات نقاشی برای کودکان و… از جمله اقدامات این پلیس در راستای آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه از آسیب های فضای مجازی بوده که این روند در سال جاری نیز به قوت  ادامه خواهد یافت.

 

رئیس پلیس فتا مسجدسلیمان در پایان ضمن تشکر از ادارات و ارگان هایی که در روند برگزاری کارگاه های آموزشی پیشگیری از فضای مجازی با این پلیس همکاری دارند گفت: در صورت درخواست ادرات ، ارگان ها و مدارس این پلیس آمادگی اعزام کارشناسان خود را جهت برگزاری کارگاه های آموزشی را دارد.