به گزارش خوزپرس ، دکتر شایسته شمی پور از برگزاری کمیته برون بخشی پنجمین استراتژی ایدز با حضور مهندس منوچهر زاهدی تبار معاون فنی مرکز بهداشت غرب اهواز، عبدالعزیز بلاسم مدیر گروه بیماریها، مریم عرفانی مهر کارشناس برنامه ایدز مرکز بهداشت غرب اهواز و جمعی از کارشناسان ادارات مختلف در محل سالن ریاست مرکز بهداشت غرب اهواز در روز یکشنبه ۲۵ تیرماه خبر داد.

 

شمی پور با اشاره به اینکه شناسایی افراد مبتلا، ارایه خدمات درمانی و تشویق به ادامه درمان تا آخر عمر از اهداف مهم کنترل اچ آی وی است،گفت: دستیابی به این اهداف در گرو کاهش انگ و بدنامی اچ آی وی و اصلاح باورهای غلط است.

 

وی افزود: انگ و بدنامی منجر میشود افراد برای تشخیص اقدام نکنند، یا درصورت تشخیص برای درمان اقدام نکرده و یا درمان خود را ادامه ندهند.

 

این مقام مسئول گفت: اچ آی وی یک بیماری عفونی قابل کنترل است که اغلب آن را به نام ایدز می شناسند در صورتیکه ایدز آخرین مراحل عفونت اچ.آی.وی است و اگر فرد تحت درمان و مراقبت باشد اتفاق نمی افتد.

 

شمی پور ادامه داد: بنابر گزارش WHo وعده جهان پایان ایدز تا سال 2030 است. اگر می خواهیم ایدز را پایان دهیم، باید نابرابری هایی که مانع پیشرفت است را از میان برداریم.

 

این مقام مسئول تصریح کرد: پنجمین برنامه استراتژیک ایدز از سال ۱۳۹۹تا ۱۴۰۳ اجرا می گردد که مهمترین محور پنجمین برنامه استراتژیک کنترل عفونت اچ.آی.وی تاکید بر آموزش، اطلاع رسانی و پیشگیری است.

 

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: در راستای اجرای پنجمین برنامه استراتژیک کنترل عفونت HIV انجام فعالیت‌های پیش بینی شده به منظور پیشگیری و کنترل این بیماری نیازمند همکاری و تعامل بین بخشی است.

 

وی وزرات بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش، دانشگاههای وزارت علوم، اداره ورزش و جوانان، گمرک، شهرداری، نیروهای مسلح، تامین اجتماعی، انتقال خون، هلال احمر،

بنادر و دریانوردی، حمل و نقل جاده ای، ستاد مبارزه با مواد مخدر، سازمان هواپیمایی، صدا و سیما، آزمایشگاههای مرجع سلامت، دبیرخانه شورای عالی امنیت و سلامت غذایی، اداره پیشگیری و کاهش آسیب مصرف مواد و امور زندانها را ادارات دخیل در پنجمین برنامه استراتژیک اچ آی وی برشمرد.

 

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در پایان با اشاره به اینکه متناسب با رسالت سازمانی و امکان دسترسی به گروههای هدف اهداف بین ادارات شریک در برنامه تقسیم می گردد، گفت: در این جلسه مقرر شد که هر کدام از ادارات یک نماینده در این خصوص به دبیرخانه کمیته (مرکز بهداشت غرب اهواز) معرفی نموده و استراتژیهای مربوط به خود را انجام و فعالیتهای انجام شده را در کمیته های بعدی که هر ۳ماه یکبار برگزار خواهد شد عنوان نمایند.