به گزارش خوزپرس به نقل از صدا و سیما سیامک ره پیک سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات با اشاره به منتفی شدن برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی گفت: به دو دلیل تأیید نشدن سیستم های اخذ رأی به لحاظ امنیتی و ابهام قانونی، پیشنهاد وزارت کشور مبنی بر برگزاری انتخابات الکترونیکی در ۹ حوزه کلانشهر مورد تأیید شورای نگهبان قرار نگرفت.

وی تصریح کرد: در انتخابات ۹۴ چه برای مجلس شورای اسلامی و چه برای خبرگان انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار نخواهد شد.

ره‌پیک افزود: پیشنهاد برگزاری انتخابات ۹۴ به صورت الکترونیکی در جلسه ۳۰ دی ماه شورای نگهبان مطرح شد و عمدتاً به دو دلیل مورد تایید قرار نگرفت.

وی ادامه داد: نخست اینکه با توجه به بررسی های فنی، تأییدیه کاملی از مراجع سه گانه و از کارشناسان شورای نگهبان ارائه نشد و دوم اینکه خلاء و ابهام قانونی باقیمانده بود، به این دلایل، پیشنهادی که وزارت کشور برای برگزاری انتخابات به صورت الکترونیکی در ۹ حوزه کلانشهرها مطرح کرده بود مورد تأیید قرار نگرفت.

ره پیک در ادامه به فرآیند  بررسی پیشنهاد وزارت کشور مبنی بر برگزاری انتخابات ۹۴ به صورت الکترونیکی اشاره کرد و گفت: همان طور که در گذشته اطلاع رسانی شد پیشنهاد برگزاری انتخابات به صورت تمام رایانه ای از مدت ها پیش توسط وزارت کشور مطرح و از همان زمان بحث های کارشناسی شروع شد.

وی افزود: کارشناسان شورای نگهبان به صورت جدی همکاری و تلاش کردند که کارها همراه با کارشناسان وزارت کشور پیش برود و نسبت به بررسی و اصلاح بخش های مختلف در سخت افزار، نرم افزار، امنیت ارتباطات این سامانه کارهای زیادی انجام شد و کارها به نقطه ای رسید که نیاز به ارزیابی کلی داشت و کارشناسان و مشاوران فنی شورای نگهبان ایرادهایی به این سامانه وارد کردند.

سخنگوی هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات اظهار داشت: از طرف دیگر با توجه به زمانبندی که در این فرآیند صورت گرفته بود، مقرر شده بود تا حدود ۳ ماه مانده به زمان انتخابات تأییدیه ها و کارهای نهایی نسبت به این سامانه انجام شود که در آن مدت باقیمانده بتوانند مقدمات اجرای انتخابات را فراهم کنند از جمله بحث های آموزش ، تست هایی که باید روی سامانه صورت گیرد، قرنطینه دستگاه ها و اقدامات دیگری که برای برگزاری امن انتخابات لازم است.

وی افزود: به دلیل این که این پروژه یک پروژه بزرگ بود و کارهای زیادی باید انجام می شد این زمانبندی در زمان خودش اجرا نشد و این فاصله سه ماه خیلی کوتاه شد، تقریباً در این اواخر به حدود یک ماه و نیم تا دو ماه مانده به انتخابات هنوز این سامانه را تأیید نکرده بودیم.

ره پیک گفت: توافقی صورت گرفت که در کنار کارشناسان و مشاوران شورای نگهبان ، سه مرجع مشخص در کشور که صلاحیت صدور تأییدیه و گواهی در این موضوعات را دارند، موضوع را بررسی کنند و اگر ظرف مدت ۱۰ روز این اجزا را در سامانه تأیید کردند ما به مسئله اجرا، ورود و در مورد اجرا تصمیم گیری کنیم.

وی ادامه داد: پایان این ۱۰ روز ۲۶ دی ماه بود، بعد از این ضرب الاجل آنچه به دست آمد این بود که تقریباً هیچ یک از این مراجع سه گانه که مورد توافق قرار گرفتند تأییدی درباره این سامانه و اجزای آن ارائه نکردند. البته موضوع مهم و پیچیده بود و در این دوران کوتاه هم بررسی های مختلف صورت گرفته و تست های مختلفی از نرم افزارهای ارائه شده صورت گرفت ولی تأییدیه کامل و نهایی که نتیجه آن این باشد که سیستم امن بوده و سلامت انتخابات تضمین می شود، ارائه نشد.