به گزارش خبرگزاری خوزپرس مردم کلانشهر اهواز مرکز استان خوزستان با جمعیت حدودا ۱٫۵ میلیون نفری بیش از ۲٫۵ برابر سرانه دنیا زباله تولید می کنند!

 

با وجود تولید بیش از حد زباله در اهواز،جمع آوری آن به جز ساعات پایانی شب در اوایل روز نیز انجام می شود تا از انفجار زباله در مناطق مختلف این شهر جلوگیری شود.

 

روزانه بیش از هزار تن زباله کلانشهر اهواز به سایت پسماند در منطقه صفیره منتقل می‌شود. روش به کار گرفته در این سایت روش نیمه هوازی (فوکوئوکا) قرار بود مانع از آلودگی زیست محیطی شود اما به دلیل دفن غیراصولی زباله، آلودگی‌ها در سایت همچنان ادامه دارد و چندین سال است که با آتش‌سوزی‌های وسیع در فصل گرما روبه رو می‌شود.

 

اما از نکات مهم در جمع آوری زباله ها در اهواز همکاری نکردن مردم است! در حالی که در تمام شهرهای کشور ساعات پایانی شب زمان گذاشتن زباله درب منازل است،در اهواز این ساعت معنایی ندارد و هر کس هر موقع که کیسه زباله اش پر شد آن را درب منزل قرار می دهد چه شب باشد چه صبح یا ظهر!

 

گفتنی است در اکثر بازارچه های اهواز نیز زباله ها و آلودگی های محیطی بیش از مناطق دیگر رخ نمایی می کنند، علی الخصوص در بازارچه های محلی و قدیمی همچون بازارچه کیان،پردیس،منبع آب و آخر آسفالت.

 

مناطق فوق با وجود بازارچه‌های تره بار و فروش ماهی و مرغ زنده از آلوده ترین و زباله خیز ترین مناطق اهواز است که بوی تعفن زباله های آن باعث آزار و اذیت شهروندان و مجاوران می شود.

 

می توان گفت اهواز یکی از بزرگترین تولید کننده های زباله در کشور است که می توان با فرهنگ سازی مناسب،تفکیک زباله ها در ادارات و منازل،ساماندهی زباله گرد ها،قراردادن سطل های زباله در بازارچه ها و همه کوچه و خیابان های شهر، از ایجاد آلودگی زیست محیطی بر اثر پراکندگی زباله ها جلوگیری کرد

 

علی عبدی طلاوری

خبرنگار خبرگزاری خوزپرس