انتخاب شهردار از مهم ترین وظایف اعضای شورای اسلامی شهر است. پیش از انتخابات شوراها نامزدهای انتخابات در سخنرانی های خود غالباً از عملکرد شورا و شهرداران گذشته ابراز نارضایتی می‌کردند و با انتقادات بسیار به این مجموعه، تنها راه خروج از این اوضاع را ورودشان به صدر عرصه تصمیم‌گیری و تکیه ‌زدن بر صندلی‌های شورای شهر می‌دانستند تا این که با آرای مردم، هفت منتخب بر کرسی ششمین دوره شورای شهر مسجدسلیمان تکیه زدند. ۷ عضو جوان،با انگیزه و تحصیلکرده باعث شد مردم امیدوارانه در انتظار تغییرات باشند…

 

اگر چه زمان زیادی از عمر شورای ششم نگذشته است و نمی توان در ارتباط با عملکرد آنان صحبت کرد اما می توان گفت در انتخاب شهردار تاکنون نتوانسته اند انتظارات مردم را برآورده سازند و بیشتر وقت خود را صرف جدل های داخلی، و یارکشی های بیهوده کرده اند. و اما…

 

انتخاب شهردار، حتیً می تواند سرنوشت سیاسی آینده اعضای محترم شورا را نیز رقم بزند و بی شک مردم مسجدسلیمان منتظر هستند تا ببینند آیا شورای جدید همان راه گذشتگان را پیش خواهند گرفت یا قرار است در راستای حل مشکلات آنان قدمی برداشته شود!؟

 

بی شک شهرداری یک نهاد بسیار مهم و تاثیرگذار در اداره شهر است و وظیفه شهرداری تنها یک وظیفه خدماتی و عمرانی نیست بلکه شهرداری یک نهاد اثرگذار است که تمام فرایندها و تعاملات اجتماعی یک شهر را در بر می گیرد. ویژگی های یک شهردار خوب دانایی، آگاهی، هوشمندی، توانایی، داشتن قابلیت، تخصص، تدین و نگاه درست به مشکلات است. مدیریت شهرداری یک مدیریت خاص، متفاوت، پیچیده و چند بعدی ست و شهردار باید تعاملات اجتماعی با بخش های جامعه را بداند، با مبانی اعتقادی و ایدئولوژی و اداری آشنا باشد و مولفه های اقتصادی را هم رعایت کند.

 

گزینه های شهرداری

 

شنیده ها حاکی از آن است برای تصدی صندلی شهرداری مسجدسلیمان تعدادی از گزینه های بومی و غیر بومی با اعضای شورای شهر نشست داشته اند. بنابر شنیده ها از قرار معلوم اختلاف گروه ۳ و ۴ نیر بر روی همین مسئله شهردار بومی یا غیر بومی ست. به اعتقاد بعضی اعضای شورای شهر مسجدسلیمان در حال حاضر باید از افراد توانمند بومی بدلیل شناخت کافی از وضعیت شهر به عنوان شهردار استفاده کرد این در حالی ست که در بدنه ی شهرداری افرادی با تجربه و دارای تحصیلات عالی وجود دارد که هر کدام از آنها می توانست یک شهردار موفق باشد ولی بنا به دلایل نامعلوم مورد استفاده قرار نمی گیرند؟

 

همچنین عده ای از کنشگران مسجدسلیمانی نیز معتقد هستند آوردن شهردار غیر بومی زمانی توجیه پذیر است که در تراز ایشان گزینه بومی یافت نشود و اصرار بعضی اعضای شورای شهر بر گزینه هایی همچون خدامرادی و کیانی که کارنامه قابل ملاحظه و برجسته ای که آنان را از دیگر کاندیداها متمایز کنند نیز ندارند توجیه پذیر نیست…

 

در حال حاضر عبدالله قاسمی، ابراهیم بهرامی، علی شجاعی، بهنام بهزادی، سید یونس احمدپور، کورش حاجتپور، رضا صالحپور، خسرو طاهری، آرش دُر، کیانی، خدامرادی، درشویی و احتمالا یکی دو نفر دیگر که نام آن ها مخفی مانده است گزینه های شهرداری مسجدسلیمان هستند.

 

رهبر معظم انقلاب درباره وظایف شورا‌های اسلامی شهر و روستا و انتخاب شهرداران می فرماید: شورا‌های اسلامی در این انتخاب مهم لازم است به امانت داری، تدین و توانایی اجرایی این برگزیدگان کمال اهتمام را بورزند. سلامت بافت مدیران شهری بسیار مهم است، زیرا بی توجهی به این بافت، موجب بروز مشکلات عدیده و تأثیرگذاری آن‌ها بر زندگی روزمره مردم می‌شود، لذا باید در انتخاب مدیران در سطوح مختلف دقت و اهتمام لازم برای رعایت معیار‌ها انجام گیرد.

 

شوراهای شهر و شهرداران سراسر کشور باید امانت دار رأی مردم باشند که یکی از مصداق های مهم امانت داری رأی مردم، انتخاب شهرداران «امین، قابل اعتماد، با کفایت، پاکدامن، متدین، شجاع، ساده زیست، مردم دار و مقید به انضباط مالی» است