به گزارش خوزپرس، معاون اقتصادی و سرمایهگذاری سازمان منطقه آزاد اروند در این همایش، اظهار داشت: مرز بینالمللی شلمچه یکی از پتانسیلهای مهم منطقه است که در این راستا سالانه بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال جهت تأمین زیرساختهای صادرات هزینه میشود.
وی عنوان کرد: منطقه آزاد اروند برای توسعه شلمچه با عنوان یکی از مراکز اصلی صادرات منطقه برنامهریزی ویژهای دارد و شلمچه را بهعنوان بندر خشک تجاری در نظر گرفتیم.
محمدرضا معتمدی بیان کرد: یک محدوده ۴۰ هکتاری جهت احداث بزرگترین نمایشگاه بینالمللی محصولات تجاری منطقه آزاد اروند تهیه و برای واگذاری آن به سرمایهگذار بخش خصوصی اعلام آمادگی کردیم.
وی افزود: با احداث این نمایشگاه تولیدکنندگان ایرانی میتوانند محصولات خود را به نمایش بگذارند و تاجران عراقی دسترسی راحتی برای حضور در این نمایشگاه خواهند داشت.
معاون اقتصادی و سرمایهگذاری منطقه آزاد اروند، گفت: موضوع اتصال خط آهن خرمشهر به بصره برای کشور و این سازمان از اهمیت ویژهای برخوردار است، رایزنیهایی با مسئولان کشور عراق داشتیم که قولهای مساعدی دادند.
وی اظهار داشت: بااتصال شبکه ریلی میتوانیم با امنیتی بالا و هزینهای پایین کالای خود را به هر نقطه از عراق ارسال کنیم و این میتواند تحول وسیعی در حوزه صادرات و اقتصاد کشور ایجاد کند.
معتمدی با اشاره به اینکه منطقه آزاد اروند و هیئتمدیره این سازمان کلیه اختیارات و ظرفیتها را به بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی ارائه دادند، بیان کرد: دائماً بر تقویت توانبخش خصوصی که همان اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی هستند تأکید داشتیم و اتاق بازرگانی خرمشهر یکی از بهترین اتاقهای کشور به شمار میآید.
فرزاد پیلتن در سومین همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه، فعالان و خادمان اقتصادی منطقه آزاد اروند در محل سرسرای اجتماعات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر اظهار کرد: برای این منظور ۲۰ نوع کالا را جهت برندسازی معرفی کردهایم که در صورت تحقق این امر امکان صادرات کالا به کشورهای آفریقایی نیز وجود دارد.
وی با اشاره به همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه و فعالان و خادمان اقتصادی افزود: برگزاری چنین آئینهایی سبب افزایش شناخت ما از ظرفیتهای صادراتی، ارائه راهکارهای مناسب برای توسعه صادرات و رفع موانع بر سر راه صادرکنندگان کالا میشود.
*صادرات امری فرابخشی و چند وجهی
مدیرکل دفتر بازرگانی کشورهای عربی آفریقایی سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: صادرات امری فرابخشی و چند وجهی بوده که به کار پیچیده تبدیل شده است.
پیلتن با تاکید بر لزوم ارتقای سطح فرهنگ تولید و فرهنگ عمومی که با روح مصرف در ارتباط است تاکید کرد و یادآور شد: باید در یک طرح راهبری در جهت حمایت از صادرات این مسائل را نیز در نظر گرفت.
وی از منطقه آزاد اروند به عنوان یکی از کریدورهای اصلی به عراق نام برد و تصریح کرد: با توجه به تنوع ظرفیتهای استان خوزستان در زمینههای آهن، فولاد، سیمان، میوهجات، صیفیجات، تایر و تیوپ، صنایع دستی و محصولات کشاورزی موضوع صادرات تنها به کشور عراق معطوف نمیشود بلکه محصولات این استان از جمله گل به کشورهایی همچون کویت، عمان، قطر، روسیه و کشورهای اروپایی و آفریقایی ارسال میشود، پس انتظار میرود تا با برنامه ریزی مسئولان استان در خصوص توسعه صادرات گامهای بلندتری برداشته شود.
سید احمد حسینی فر در این همایش، عنوان کرد: باید به دنبال صادرات فنی و تخصصی به کشور عراق باشیم، در هیچ جای منطقه حتی خود استانهای عراق بهاندازه خرمشهر با استان بصره دارای اشتراک نیستند.
وی افزود: متأسفانه بازرگانان ما اگر بخواهند از تسهیلاتی استفاده کنند امکانپذیر نیست اگر هم امکان فراهم شود باید بیش از ۲۰ درصد سود بدهند، بازرگانی که ۲۰ درصد سود دهد نمیتواند با یک تاجر ترک و عربستانی رقابت کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر، بیان کرد: کار اقتصادی را باید به بخش خصوصی بسپارند متأسفانه در کشور زمام امور دست دولت است و دائماً بخش خصوصی تضعیف میشود.
وی گفت: کار را به بخش خصوصی بسپارند، ببینند چگونه این سربازان اقتصادی که در شرایط سخت تحریم میدان را خالی نکرده و به میهن خود خدمت کردند کار را انجام میدهند.
حسینی فر با اشاره به اینکه پیشرفت بخش خصوصی بدون حمایت دولت امکانپذیر نیست و لازمه پیشرفت پشتیبانی مناسب است، اظهار داشت: جا دارد از کلیه کارکنان و هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی خرمشهر که با دستخالی کارهای بزرگی انجام دادند تشکر کنم.
وی افزود: اتاق بازرگانی خرمشهر در میان دیگر اتاقهای بازرگانی کشور از شاخصه بسیار خوبی برخوردار است و اطمینان میدهیم که در مدت کم جزو اتاقهای نخست کشور قرار گیرد.
*انعقاد تفاهم اقتصادی خرمشهر و بصره
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خرمشهر، عنوان کرد: یک ماه برای جلسه مشترک با هیئت اقتصادی بصره تلاش کردیم، خوشبختانه روز گذشته هیئتی وارد خرمشهر شد که خروجی مذاکرات دو جانبه تفاهمنامه اقتصادی و تجاری مهمی بود.
وی بابیان اینکه این تفاهمنامه بخشی از مشکلات تاجران را برطرف کردیم، افزود: یکی از بندهای مهم تفاهمنامه شبانهروزی شدن پایانه تجاری است که بسیاری از چالشها و موانع با این اقدام برطرف میشود.
حسینی فر، گفت: تشکیل جلسات ماهانه با استانداری بصره جهت پیگیری موانع و بررسی وضعیت تجاری است همچنین پذیرش گواهی بهداشت صادره از سوی جمهوری اسلامی ایران و تأیید اتاق بازرگانی خرمشهر دربندهای این تفاهمنامه قید شده است.
آمادگی استانداری بصره برای رفع کامل موانع تجاری
سید عرب کاظم جعفر الجزائری در جمع فعالان اقتصادی خرمشهر، بیان کرد: روز گذشته جلسهای به میزبانی اتاق بازرگانی خرمشهر برگزار شد که در این جلسه دو طرف بر رفع موانع موجود در پایانه تجاری مرز بینالمللی شلمچه تأکید کردند.
وی گفت: در بسیاری از نقطهنظرهای دوجانبه توافق شد که مسئولان در استان بصره اقدامات لازم را انجام میدهند، برخی مشکلات موجود در مرز بینالمللی شلمچه به زیرساختهای موجود مربوط میشود.
معاون استاندار بصره کشور عراق، افزود: دیگر موارد مورد بحث با تفویض صلاحیتها از سوی وزارت کشور عراق مورد توافق قرار میگیرد و با مجموعه منطقه آزاد اروند و اتاق بازرگانی خرمشهر همکاریهای تجاری خوبی خواهیم داشت.
وی بابیان اینکه نقطه استان بصره و شهرستان خرمشهر دارای اشتراکات بسیاری هستند، عنوان کرد: کمکهای بهداشتی و درمانی، اقتصادی و تجاری برابر نیاز کشور عراق از دیگر موارد مورد همکاری است.
سید عرب الجزائری، اظهار داشت: تاجر موفق کسی است که در تعامل دو جانبه توانمند، بدون دروغ، باصداقت به دور از حرص ورزی باشد، ازنظر ما این تاجر موفق و قابلاعتماد به شمار میآید.