مدیرعامل شرکت گاز خوزستان با بیان اینکه یکی از مشکلات شرکت گاز بدهی مشترکان عمده به این شرکت است، اظهار کرد: عمده این مشترکان که بدهی بالایی به شرکت گاز دارند، صنایع هستند. مبلغ گازبها جزء درآمدهای دولت است و این پول بصورت مستقیم به خزانه واریز میشود .
به گزارش خوزپرس از اهواز، ناصر حسینی نژاد در نشست خبری که امروز ۱۳ آبانماه در حاشیه نهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ۵۰ سال از عمر صنعت گاز کشور میگذرد و این صنعت با راهاندازی پالایشگاه بیدبلند آغاز به کار کرد. توسعه خدمات در بخش گاز پس از انقلاب در همه استانها به گونهای که بتواند علاوه بر تبدیل سوخت، برای اقتصاد کشور مفید باشد شتاب گرفت .
وی افزود: پس از انقلاب و با آغاز جنگ تحمیلی هزینهها در کشور بالا رفت و دولت برای تأمین سوخت شهروندان به واردات سوخت مایع نیاز پیدا کرد. این امر باعث شد توسعه شبکه گازرسانی به عنوان راهکار اصلی در دستور کار قرار گیرد و سهم تأمین سوخت و واردات به کمترین حد خود برسد .
مدیرعامل شرکت گاز خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر در سطح کشور حدود ۹۵ درصد جمعیت شهری و ۷۵ درصد جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه گاز رسانی هستند و در استان خوزستان نیز ۹۶ درصد جمعیت شهری و ۷۲ درصد جمعیت روستایی از نعمت گاز برخوردار هستند .
حسینی نژاد با بیان اینکه توسعه شبکه گازرسانی علاوه بر اهداف ذکر شده، صادرات سوخت مایع و ارزآوری بیشتر را در پی داشته است، عنوان کرد: پیش از شروع فعالیت توسعه گازرسانی در شهرها و روستاها، در بسیاری از بخشهای این حوزه نیازمند به واردات تجهیزات بودیم اما با توسعه گازرسانی، بازار کار برای دیگر صنایع نیز ایجاد شد .
وی ادامه داد: کارخانه های لوله سازی، ساخت شیرآلات، قطعه سازی و اتصالات جزء صنایعی هستند که با توسعه گازرسانی در کشور ایجاد شدند و توسعه یافتند .
مدیرعامل شرکت گاز خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر وارد نیم قرن دوم فعالیت شرکت گاز شدهایم و نگاه به این صنعت تغییر کرده است. پیش از این میخواستیم برای ایجاد ارزش افزوده در بازه زمانی خیلی کم به سرعت تمام شهرها و روستاها را تحت پوشش شبکه گاز قرار دهیم و اکنون در سالهای پایانی توسعه گازرسانی هستیم .
حسینی نژاد تصریح کرد: ۹۵ درصد گاز مصرفی در خوزستان در بخشهایی است که منجر به ارزش افزوده میشود که این بخشها مربوط به نیروگاهها، صنایع فولاد، پتروشیمی، پالایشگاهها، صنایع سیمان و سایر صنایع هستند .
وی گفت: صنایع باید به گونهای باشند که از پوشش لولههای تاسیساتی با کیفیت بالاتر، برای بالا بردن عمر تاسیسات استفاده کنند. تکنولوژی های موجود در دنیا میتواند فرصتی برای صنعتگران ایجاد کند تا از این تکنولوژی در جهت بقا و ارتقاء جایگاه اقتصادی خود همچنین ارتقاء کیفیت تأسیسات و تجهیزات بکار گرفته شده استفاده کنند .
مدیرعامل شرکت گاز خوزستان گفت: نیاز داریم که تمام مصارف را به طور کامل ارزیابی کرده و مدیریت مصرف را در همه مناطق داشته باشیم.
حسینی نژاد ادامه داد: صنعت گاز در جهان به سمت استفاده از لولههایی با کیفیت بالاتر نسبت به قبل پیش رفته است. در کشور و استان خوزستان پوششهای مختلف برای لوله و تاسیسات مورد استفاده قرار گرفته است اما در حال حاضر رویکرد شرکت گاز به سمت پوششهایی است که مخرب محیط زیست نبوده و سازگاری بیشتری با آن داشته باشد .
وی بیان کرد: امیدواریم با توسعه شبکه گاز و نگاه شرکت برای پوشش کامل گازرسانی همچنین بکارگیری سیاست استفاده از تولیدات داخلی، بتوانیم ارتباط خوبی با صنعتگران که به نوعی پوشش دهنده نیازهای شرکت هستند ایجاد کنیم تا بتوانیم در این زمینه شاهد رشد پایدار باشیم .
مدیرعامل شرکت گاز خوزستان اظهار کرد: گاز به عنوان یک ماده با ارزش تامین انرژی در دیدگاه جهانی و بویژه در کشورهایی که از این ماده کمتر برخوردار هستند، دارای اهمیت بسیاری است .
حسینی نژاد ادامه داد: میزان تخریبی که ناشی از یک متر مکعب گاز متان در اتمسفر ایجاد میشود حدود ۲۵ متر مکعب CO2 است. بنابراین در این زمینه نیاز است صنعتگران اطلاعات و تجهیزات را با مهندسی معکوس تولید کنند تا این تولیدات در تمام کشور مورد استفاده قرار بگیرد .
وی گفت: این کار صرفنظر از اینکه برای صنعتگران بازاری مطمئن و پرسود ایجاد میکند، برای شرکت گاز نیز به خاطر صیانت از محیط زیست و همینطور صیانت از ارزش واقعی انرژی، بسیار موثر است.
مدیرعامل شرکت گاز خوزستان با بیان اینکه از بین تمام سوختهای موجود در جهان بجز سوختهای تجدیدپذیر، تمام سوختهای هیدروکربنی با آلایندگی همراه هستند، عنوان کرد: در حال حاضر گاز بهترین سوختی است که از ارزش حرارتی بالایی برخوردار بوده و کمترین آلایندگی را دارد و همه کشورها به دنبال تامین انرژی از طریق گاز هستند .
حسینی نژاد تصریح کرد: در حال حاضر از ۷۸ شهر استان، ۷۶ شهر از نعمت گاز برخوردار هستند و شبکه گازرسانی دو شهر جدید قلعه خواجه و آبژدان نیز در حال اجراست اما به دلیل صعب العبور بودن مسیر بجای خط انتقال، از تکنولوژی انتقال گاز فشرده استفاده می شود .
وی گفت: با نزدیک شدن به فصل سرما شاهد عدم توجه به نکات ایمنی و کنترل دودکش هستیم که هر سال به دلیل این بی توجهی حوادث جبران ناپذیری برای شهروندان رخ میدهد. هرسال علی رغم اطلاع رسانیهای صورت گرفته شاهد تکرار حوادث هستیم و این نشان میدهد اطلاع رسانیهای صورت گرفته کافی نیست .
مدیرعامل شرکت گاز خوزستان با بیان اینکه یکی از مشکلات شرکت گاز بدهی مشترکان عمده به این شرکت است، اظهار کرد: عمده این مشترکان که بدهی بالایی به شرکت گاز دارند، صنایع هستند. مبلغ گازبها جزء درآمدهای دولت است و این پول بصورت مستقیم به خزانه واریز میشود .
حسینی نژاد تصریح کرد: با توجه به شرایط استان، به منظور حفظ پایداری صنایع تعاملاتی با آن ها ایجاد میشود اما برخی از صنایع صرف نظر از کمکهایی صورت گرفته نسبت به انجام تعهدات خود کم توجه هستند. در صورتی که این کم توجهی ادامه پیدا کند، نام این صنایع و میزان بدهی آنها رسانهای خواهد شد .
وی با بیان اینکه عمده دلیل واردات گاز به خوزستان رشد صنایع از جمله نیروگاهها و پالایشگاهها در استان است، گفت:به طور متوسط روزانه حدود ۲۵ میلیون متر مکعب گاز همراه در استان تولید میشود در حالی که میزان مصرف بجز تزریق به چاهها چیزی در حدود ۵۸میلیون مترمکعب است.