به گزارش خوزپرس، حمید دریس در خصوص مخازن نفتی معرفی شده به کربناته بودن و انبساط سنگ و سیال به عنوان مکانیزم تولیدی این مخازن اشاره و اظهارکرد: مخازنی با چنین خصوصیاتی در همه دنیا دارای ضریب بازیافت کمی هستند و ضریب بازیافت این سه مخزن نیز حدود ١٠ درصد است.
وی به معرفی ٩ مخزن توسعه نیافته در این شرکت پرداخت و تصریح کرد: این مخازن شامل مخزن بنگستان میدان کارون، بی بی حکیمه خامی، کرنج خامی، کوه آسماری ژوراسیک، قلعه نار بنگستان، اهواز خامی، پازنان خامی، بینک خامی و مخزن سورمه است.
دریس مجموع ذخایر گاز درجای این مخازن را به جز مخزن بنگستان کارون، بیش از ١٣ تریلیون فوت معکب گاز اعلام کرد و گفت: از این ٨ مخزن امکان تولید ٧١٠ میلیون فوت مکعب گاز در روز و ٧۴ هزار بشکه میعانات گازی در روز وجود دارد.
وی در خصوص مخزن بنگستان میدان کارون نیز با بیان اینکه لرزه نگاری دو بعدی در آن انجام شده و تاکنون ٣ چاه اکتشافی در آن حفاری شده است، تصریح کرد: برنامه این مخزن، تولید ١٢٠ میلیون فوت مکعب گاز و ١٠ هزار بشکه میعانات گازی در روز است؛ همچنین احداث واحد ان جی ال ١٧٠٠ نیز در این طرح مدنظر است.
دریس با اشاره به اینکه مخازن گازی مذکور توسعه نیافته هستند و گاز آنها H٢S بالایی دارد، عنوان کرد: به این ترتیب استحصال گاز این مخازن نیاز به کالاها و تجهیزات خاصی دارد که امیدواریم سرمایه گذاران این مهم را مدنظر قرار دهند.
وی در خصوص مخزن بنگستان میدان اهواز توضیح داد: قرار گرفتن این مخزن در زیر شهر اهواز مشکلاتی در خصوص محلهای حفاری ایجاد کرده است و شرکتهای مایل به سرمایه گذاری در این مخزن باید این مشکلات را در نظر بگیرند و حرکت به سمت حفاری افقی را در برنامه خود قرار دهند.
به گفته دریس، نفت درجای این مخزن ٣٧ میلیارد بشکه است که تا امروز ١,٢ میلیارد بشکه آن تولید شده است و در مجموع ذخایر قابل استحصال این مخزن حدود ۴ میلیارد بشکه است.
مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با بیان اینکه تاکنون ٢۶ پمپ درون چاهی در مخزن بنگستان میدان اهواز نصب شده است، ادامه داد: فرازآوری با گاز نیز در برنامههای آتی توسعه این مخزن قرار دارد.
وی تولید فعلی از این مخزن را حدود ١٨٠ هزار بشکه اعلام کرد و گفت: شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب برای افزایش تولید روزانه این مخزن به ٢٣١ هزار بشکه، تا پایان سال آینده برنامه ریزی کرده است.
دریس ادامه داد: سه واحد بهرهبرداری با ظرفیت اسمی ٢٧۵ هزار بشکه در روز، سه واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی ٢٢٠ هزار بشکه در روز و ٣ واحد تقویت فشار گاز با ظرفیت اسمی ١٧٧ میلیون فوت مکعب در روز در این منطقه فعالیت میکنند و شرکتهای پیشنهاد دهنده برای حضور در این مخزن باید بیش از هر چیز افزایش ضریب بازیافت را در دستور کار قرار دهند.
وی بیان کرد: افزایش ضریب بازیافت لزوما به افزایش تولید منجر نمیشود و از سوی دیگر افزایش تولید نیز گاهی میتواند کاهش ضریب بازیافت را به دنبال داشته باشد. بنابراین، اولویت ما در این مخزن افزایش ضریب بازیافت است.
مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب به معرفی مخزن بنگستان میدان منصوری به عنوان دومین مخزن نفتی این شرکت در کنفرانس تهران اشاره و خاطرنشان کرد: این مخزن نیز دارای یک واحد بهره برداری با ظرفیت اسمی ٧۵ هزار بشکه در روز، یک واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی ٣۵ هزار بشکه در روز و یک واحد تقویت فشار گاز با ظرفیت اسمی ٣٠ میلیون فوت مکعب در روز است.
دریس با بیان اینکه نفت درجای این مخزن ١۵ میلیارد بشکه است و هم اکنون روزانه ۶٠ هزار بشکه نفت از این مخزن تولید میشود، تصریح کرد: در مجموع تاکنون ٣۴٧ میلیون بشکه نفت از مخزن بنگستان منصوری تولید شده و پتانسیل افزایش روزانه این مخزن تا ٧٩ هزار بشکه وجود دارد.
دریس تولید فعلی مخزن بنگستان میدان آب تیمور را ۶٠ هزار بشکه در روز اعلام کرد و افزود: مطالعات انجام شده در این مخزن نشان میدهد که امکان افزایش تولید تا ٩۵ هزار بشکه در روز وجود دارد.
مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، نفت درجای این مخزن را نیز ١۵ میلیارد بشکه عنوان و اظهار کرد: تاکنون ٣١۵ میلیون بشکه نفت از مخزن بنگستان آب تیمور تولید شده است.
به گفته دریس، در این منطقه نیز یک واحد بهرهبرداری با ظرفیت اسمی ۵۵ هزار بشکه در روز، یک واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی ۵۵ هزار بشکه در روز و یک واحد تقویت فشار گاز با ظرفیت اسمی ٢٠ میلیون فوت مکعب در روز فعالیت میکند.
وی ادامه داد: در این مخزن یک تلمبه درون چاهی نصب شده است و پروژه فرازآوری گاز نیز در برنامه قرار دارد.
کنفرانس معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی موسوم به IPC هفتم و هشتم آذرماه با حضور کارشناسان و سرمایه گذاران داخلی و خارجی در تهران در حال برگزاری است.