خوزپرس: اصغر حاتمی نیا؛
با آبگیری سد گتوند از سال ۱۳۹۰ ، قریب ۶۰ روستای توابع مسجدسلیمان و لالی به زیر آب رفت و تا کنون تعداد زیادی از این روستاییان به حق و حقوق واقعی خودشان نرسیده اند .
روش تخلیه این روستاها ، قطع برق ، بستن مدارس و مرکز بهداشت این روستاها بوده و با پرداخت مبلغ جزئی به روش غیر معقولی آنها را مجبور به ترک خانه و سرزمین آبا اجدادی کردند .
آوارگی روستانشیان پشت سد گتوند به سالها کشیده شده و جز فقر ، بیکاری و فلاکت برای آنها چیزی به ارمغان نیاورده است .
کوچ اجباری روستاهای پشت سد گتوند توسط سازنده گان سد بدون اینکه بهای املاک مسکونی و زمین های کشاورزی که تنها راه معیشت و زندگی آنها را بصورت واقعی بدهند نتیجه ای چون از هم پاشیدگی خانواده ها ، آوراگی و حاشیه نشینی دیگر روستاها و شهرها چیز دیگری در بر نداشته است .
از سوی دیگر در خصوص آوارگان سد گتوند، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی نتوانسته اند به خوبی در جهت گرفتن حق و حقوق آنها عمل کنند و مرهمی بر درد این مردم آواره باشند .
مراجع و آیات عظامی چون حضرت آیت الله مکارم شیرازی و حضرت آیت الله صافی گلپایگانی مبنی بر جایز نبودن رفتار مجریان سد با روستائیان نتوانست مسببین آوراگی این مردم فقیر اما نجیب را به حق و حقوق خود برساند .
از دست دادن خانه و کاشانه ، زمین های مزروعی و جبر در فروش حداقل تعداد دام تامین کننده معیشت زندگی فقیرانه این روستائیان را سالها در بدترین شرایط زندگی قرار داده است .
برخی از این روستائیان به نمایندگی از طرف آوارگان چندین ماه و سال است که علاوه بر آوارگی خانواده ، آواره راه و جاده و دفتر مسئولین هستند اما به نتیجه رضایت بخش دست نیافته اند .
بی توجهی و بی تدبیری مسئولین سد این روستائیان بی پناه را به اجبار از سرزمین آبااجدادی کوچاند ، فلاکت حاشیه نشینی و فقر مطلق ناشی از آوارگی و بیکاری به دلیل نداشتن سواد کافی جهت کار اداری ، نداشتن فن و تخصص در مشاغل آزاد و …. سبب شده که این آوارگان دوران روزمرگی را سپری کنند .
آیا وزارت نیرو جهت ساخت یک مجتمع مسکونی ضعیف تر از کمیته امداد امام خمینی ( ره ) است ؟
اگر انصاف بود اگر عدالت بود اگر دادرسی برای مردم نجیب روستاییان پشت سد گتوند بود و گوش شنوایی به آیات عظام و علمای دین بود کاری که وزارت نیرو می بایست برای قبل از تخلیه و کوچ اجباری این روستاها می کرد حداقل دو مورد اساسی زیر را انجام می داد :
۱ – جهت جبران تخریب و به زیر آب رفتن روستاها و تخریب محل سکونت آنها ، یک مجتمع مسکونی برای تمام ساکنین آسیب دیده ساخته می شد .
۲ – جهت جبران از بین بردن شغل معیشتی قبلی روستاییان پشت سد که کشاورزی و دامداری بود . اشتغال و بکارگیری جوانان روستاهای تخلیه شده را در اولویت تامین نیروی انسانی سد می کرد .
گر چه سالهای زجر آوری مسببین ساخت سد گتوند ( وزارت نیرو ) برای تعداد از هموطنان فقیر اما نجیب بوجود آورده اما باز برای وزارت نیرو دیر نیست تا جبران مافات کند و رضایت آوراگان را با حداقل دو خواست اساسی ذکر شده جبران کند . گر چه جبران خسارات معنوی وارد شده که نابودی هویت سرزمینی آبا اجدادی این روستائیان است غیر ممکن و ماندگار خواهد ماند .
اصغر حاتمی نیا – مدرس دانشگاه
با سلام، ایا امکان دسترسی با اقای دکتر اصغرحاتمی نیا میباشد و یا اگر امکان هست لطفا ایمیل ایشان را به من بدهید. متشکرم از لطفتان
با سلام ایا امکان دسترسی با سر دبیر خوزستان داشته باشم حداقل ایمیل متشکرم
با سلام
شماره تماس در قسمت تماس با ما وجود دارد