به گزارش خوزپرس،به نقل از ایسنا، مسعود نیلی در ششمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران که امروز ۲۴ آبانماه برگزار شد در سخنانی گفت: درحال حاضر اقتصاد ایران با موضوع کاهش تقاضا روبهرو است که با کاهش بودجه خانوار و درآمد سرانه کشور همزمان شده است و امروز شاهد آثار ناشی از این چالشها هستیم.
وی ادامه داد: اگر اقتصاد ما به طور مستمر ۴٫۵ درصد رشد داشته باشد، در سال ۱۳۹۷ به سطح درآمد سرانه سال ۱۳۹۰ میرسیم و اگر درآمد ملی سرانه را ملاک قرار دهیم دوره بیشتری برای رسیدن به این هدف وجود دارد.
مشاور اقتصادی رییس جمهور افزود: شرایط نامساعد مالی دولت و انباشت بدهیهای دولت از دیگر مشکلات اقتصادی در حال حاضر است. اگر شرایط مالی دولت را مبنا قرار دهیم در زمینه بدهی دولت به بانکها، صندوقهای بازنشستگی و پیمانکاران مشکل بزرگی در اقتصاد وجود دارد.
نیلی ادامه داد: مسئله دیگر در اقتصاد کشور مشکل نظام بانکی و تامین مالی است. در سال ۱۳۹۰ و ۱۳۹۱ و بخشی از سال ۱۳۹۲ در نرخ ارز جهش اتفاق افتاد و بی ثباتی باعث شد که سرمایه در گردش بنگاهها افزایش پیدا کند و با توجه به اینکه بازار سرمایه ما ضعیف است برای تامین سرمایه بیشتر فشار به نظارم بانکی وارد شد.
مشاور اقتصادی رییس جمهور میزان کاهش درآمدهای نفتی را در دهههای گذشته بیسابقه ارزیابی و تصریح کرد: سقوط شدید درآمدهای نفتی در یک مرحله به دلیل تحریمها و در مرحله دیگر به دلیل کاهش قیمت نفت اتفاق افتاد. طی ۱۲ سال درآمدهای نفتی افزایش یافت اما طی چهار سال از درآمد ۱۲۰ هزار میلیاردی سال ۱۳۹۰ به ۲۵ هزار میلیارد در سال ۱۳۹۴ رسیده است و عملا درآمدهای نفتی به یک پنجم کاهش پیدا کرد.
وی افزود: از سوی دیگر انتظارات مثبت در اقتصاد باعث شده که از پاییز ۱۳۹۳ تا بهار ۱۳۹۴ میزان مشارکت اقتصادی افزایش یابد، بنابراین نمیتوان نسبت به منفی شدن رشد اقتصادی در سال ۱۳۹۴ بیتفاوت بود، بلکه باید تلاش کنیم با رشد اقتصادی مثبت سال جاری را به پایان برسانیم.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: از دیماه سال ۱۳۹۳ روند کاهش تورم آغاز شد و تا پایان مهرماه ۱۳۹۴ این روند ادامه داشت و اکنون این انتظار وجود دارد که تا پایان آذرماه تورم نقطه به نقطه که اکنون ۱۰ درصد است تکرقمی شود.
مشاور اقتصادی رییس جمهور در پایان گفت: ایران در شرایطی در سال ۱۳۹۵ با لغو تحریمها روبهرو میشود که بازپرداخت بدهیها و اصلاح نظام بانکی به منابع زیادی نیاز دارد. همچنین باید نیاز به سرمایهگذاری را به این لیست اضافه کنیم. باید برای حرکت در این مسیر وفاق ایجاد شود و گفتمان همه به اقتصاد معطوف شود.