به گزارش خوزپرس از اهواز، صادق حقیقیپور امروز در نشست بررسی مشکلات تامین آب شهرستانهای آبادان و خرمشهر که امروز ۵تیرماه در فرمانداری خرمشهر برگزار شد اظهار داشت: مقامات شهر خرمشهر و آبادان در طول بحرانهای بیسابقه اخیر این دو شهرستان همواره کمککار سازمان بودند.
وی ادامه داد: دو هفته پرسنل این سازمان و معاونتهای مختلف شبانهروزی تلاش کردند و علیرغم مشکلات بسیار و رسیدن EC آب بهمنشیر به بالا ۱۸ هزار و EC آب کارون بالای ۲۰ هزار شده است؛ برای اولینبار در آبادان ۱۰ هزار میکروموس در ثانیه را شاهد بودیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به این پرسش که برخی ایراد می گرفتند که چرا پیش بینی نشده بود، گفت: از مدت ها پیش برنامه و ستاد خشکسالی تشکیل شده بود، استانداری و سازمان آب و برق در جلسات بودند و از قبل پیش بینی شده بود.
وی با اشاره به اینکه بحران اخیر نشان داد که باید به سمت اصلاح شبکه توزیع حرکت کرد، اظهار داشت: شبکه توزیع در آبادان و خرمشهر وضعیت خوبی ندارد و هزار کیلومتر در آبادان، اروند و چعبه شبکه توزیع داریم.
حقیقیپور با اشاره به اینکه از سال ۷۱ تا ۹۵ تنها ۲۸۰ کیلومتر آن اصلاح شده است، ادامه داد: سال گذشته ۵۰ کیلومتر اصلاح شبکه انجام شد و تقریبا ۵ برابر سال های گذشته بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان با اشاره به اینکه بحران آبادان، خرمشهر علاوه بر ناراحتی مردم، کام پرسنل صنعت آب را تلخ شد، بیان کرد: اصلاح شبکه از توان شبکه استانی و ملی خارج است؛ بازسازی تأسیسات تصفیهخانه ثامن نیز انجام شد و اکنون پیمانکار ابلاغ کردیم که مخزن ۲۵ هزار متر مکعبی را در مد قرار دهد.
وی با اشاره به پروژه خط انتقال آب از تصفیهخانه ثامن به ایستگاه ۱۱ و تلمبهخانه جمشیدآباد به حدود ۱۳ کیلومتر خط انتقال هزار است، گفت: در برخی نقاط به دو خط دوقلوی ۶۰۰ میلیمتر تبدیل شده است؛ این خط همزمان با فاز دوم طرح غدیر به مدار میآید، با اجرای آن شاهد رشد کیفیت توزیع آب و انتقال گستردهتر خواهیم رسید.
حقیقیپور خاطرشان کرد: در حال حاضر در شهرستان آبادان، ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در تأسیسات دیر فایر وجود دارد که این تأسیسات آب بخشی از آبادان و همچنین شهر مینوشهر را تأمی میکند؛ در برنامه جدید برای خوزستان این است که ۳۰ درصد نیاز شهرهایی که در نوار ساحلی قرار دارند، به دستگاه آبشیرینکن تجهیز کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان گفت: برنامهریزی انجام شده برای تأمین آب شهرستانهای خوزستان با خطوط انتقال طولانی به این شهرها میرسد و امکان وقوع حادثه و اتفاق بسیار و تعمیرات آن نیز بالابر است و تغییر اقلیم، آنچه به صلاح است حرکت به سمت استفاده بهینه از آب دریا است.
وی ادامه داد: در گام نخست، با تائید و تصویب معاونت توسعه شرکت مهندسی توسعه آبفا کشور، ۳۰ درصد هرشهر به دستگاه آبشیرینکن تجهیز شود چراکه در راستای پایدارسازی آن خواهد بود.
حقیقیپور افزود: تا ۳۱ تیرماه، ۱۴ هزار متر مکعب دیگر به ظرفیت آبشیرینکن آبادان اضافه میشود که دو هزار و ۵۰۰ متر مکعب برای چعبده، ۳ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در اروند خواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان خاطرنشان کرد: به مانند شهر اروند که آبگیر مجزای بر روی آن نصب است، کانال بهمنشیر تهیه شده و امسال از لحاظ کمی پایداری خوبی در شهر اروند داشتیم.
وی با اشاره به اقدام دیگر برای بهبود و اصلاح شبکه توزیع آب، عنوان کرد: صورتجلسه در رابطه با کاهش هدر رفت در شهر آبادان است که با یک شرکت هلندی توافقاتی انجام شد و اگر بحران رخ نداده بود، صورتجلسه آن بسته و شروع به مطالعه میکردیم.
حقیقیپور گفت: در روزهای بحران در شهرهای آبادان و خرمشهر روزی نزدیک به ۴۰ هزار بطری آب معدنی در میان مردم توزیع شد و روزی ۱۰ هزار متر مکعب از ظرفیت آب حیات اضافه شد و به وسیله حدود ۴۰ تانکر آب روستایی و بیش از ۱۳ تانکر در آب و فاضلاب استان در شهر و شهرهای اطراف توزیع شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خوزستان بیان کرد: در مقایسه با این بحران با بحرانهای سال ۷۶ و دیگر که چندین نفر کشته شدند، واقعا علیرغم اینکه کیفیت بدتر شده بود اما مردم آبادان و خرمشهر متانت به خرج دادند؛ اداره بهداشت حتی یک مورد گزارش نداده آبی که ظرف مدت دو هفته گذشته در شبکه شهر تزریق شده، مشکل بهداشتی داشته باشد.
انتهای پیام/